933 385 849
isatech@isatech.es

Les claus per disminuir la despesa d’energia: l’aïllament tèrmic

Com aconseguir que la casa s’escalfi de manera barata i reduint les emissions? Els experts exposen diferents consells per evitar pèrdues de calor en un habitatge durant els mesos d’hivern.

Posar panells reflectants en els radiadors
Com a primera norma és evitar cobrir els radiadors, utilitzar-los per assecar roba mullada o col·locar mobles davant augmentant el consum en evitar l’emissió i circulació adequada de la calor. Un bon truc és utilitzar panells reflectants o paper d’alumini a la part posterior del radiador per evitar que la calor s’escapoleixi i dispersi a través de la paret.

Tenir un bon aïllament
Quan es tracta d’evitar el fred, l’aïllament és la millor idea per aconseguir el confort de la llar i de manera responsable amb el medi ambient estalviant de fins a un 60% en costos energètics. Des d’un punt de vista sostenible, un bon sistema d’aïllament pot comportar un estalvi d’energia anual de 16 milions de tones menys de gas de combustió.

Segellar esquerdes i buits on entra el fred
Els experts estimen que l’aire que entra per aquests punts de les parets equivalen a una finestra de 1,5 x 1 metre oberta sempre. És a dir, una pèrdua de calor de fins al 25%. Per evitar-ho, pots instal·lar empaquetadures de goma darrere dels endolls i els interruptors o utilitzar un segellador d’escuma per tapar les esquerdes més grans al voltant de les finestres, sòcol o qualsevol altre punt de fuga.

Canviar-a calderes més eficients
Una caldera antiga o de tipus G consumeix molta energia. La idea és substituir-les per les de condensació, que integra un major sistema de control, facilita l’estalvi (fins a un 30%) i disposa d’un intercanviador de calor especialment dissenyat per emetre menys partícules contaminants a l’atmosfera.

Aïllar adequadament finestres i persianes
Entre el 15% i el 35% de la pèrdua de calor que es produeix a l’hivern, s’escapa per les finestres. Per això, al primer que caldrà atendre serà al gruix de les cortines (com més gruixudes, més gran serà la barrera contra el fred), i a l’hermeticitat de les finestres. En cas de comptar amb tancaments a l’ús, és molt útil col·locar ribets adhesius o instal·lar cinta adhesiva de segellat amb escuma flexible impregnada. Per evitar-los, es recomana aïllar l’estructura interior amb poliestirè expandit o llana mineral de roca.

Escribe un comentario