933 385 849
isatech@isatech.es

Les reformes exprés: estalviar amb falsos sostres i aïllaments

 

Una reforma exprés de la llar, la millor manera d’estalviar energia, segons la investigació Re-habilitació exprés per a llars vulnerables impulsada per la Fundació Gas Natural Fenosa.

 

En concret, la Fundació Gas Natural Fenosa proposa fins a 77 mesures de baix cost que suposen inversions entre 50 i 7.800 euros, amb falsos sostres, aïllaments tèrmics … entre altres mesures en funció de cada llar.

Es tracta d’inversions àgils, de ràpida aplicació i econòmiques que no són incompatibles amb una posterior reforma integral de l’edifici en el qual habiten. Les mesures es divideixen en 5 parts principals de la casa: paraments, sostres falsos, terres, fusteria i proteccions solars.

 

Aquestes solucions, són: aïllament de murs, aïllament de sostres (en els últims pisos), substitució de vidres simples per dobles amb làmines de baixa emissivitat, canviar la fusteria per finestres amb trencament del pont tèrmic, instal·lar tendals, persianes o elements d’ombra , imposar aïllaments tèrmics, instal·lar falsos sostres i finalment, col·locar ribets a les juntes de les finestres i les portes.

 

L’objectiu és clar: implementar mesures passives de fàcil instal·lació que es puguin realitzar des de l’interior de l’habitatge, per a les que no calgui la sol·licitud de llicències d’obres o de permisos de la comunitat de propietaris.

 

No només amb això, l’informe conclou que en una casa de Madrid, implementades aquestes mesures, la temperatura dins de la casa mai baixaria dels 10ºC i augmentaria el percentatge de temps en què l’habitatge estaria a una temperatura superior als 18, 5è C. en el cas de l’estiu, es reduiria considerablement el període de temps en què la temperatura superés els 29º C, especialment en els habitatges de l’última planta. Tot això també contreu un estalvi econòmic considerable que es calcula entre 300 i 650 euros anuals, en funció de les mesures adoptades.

Escribe un comentario